Zöld webáruház fejlesztés
Madardaloskert.hu

KategĂłriĂĄk

Denevérodú Beton-Blokk Teljes nézet

Denevérodú Beton-Blokk

Denevér

BƑvebb leírás

19 700 Ft

A PITE ötlete alapjĂĄn kĂ©szĂŒlt a Hessler denevĂ©r-blokk.
Kivåló megoldås a denevérek lakhely problémåinak megoldåsåra!
15 kilĂłs, 3 cm falvastagsĂĄgĂș teherhordĂł beton blokk, amely homlokfalakba beĂ©pĂ­thetƑ, vakolhatĂł, festhetƑ-szĂ­nezhetƑ. KötĂ©sbe malterral, vagy flexibilis csemperagasztĂłval rakhatĂł egymĂĄsra. A kereskedelmi forgalomban kaphatĂł tĂ©glafĂ©lĂ©kkel is kötĂ©sbe rakhatĂł, beĂ©pĂ­thetƑ.

* A sarlĂłsfecskĂ©k Ă©s a denevĂ©rek Ă©lƑhelyei mĂĄr a panelszigetelĂ©sek elsƑ hullĂĄmĂĄban veszĂ©lybe kerĂŒltek, Ă©s rĂ©szben meg is szƱntek az 1990-es Ă©vekben, mikor a panelek közötti hĂ©zagokat polyfoam csĂ­kokkal betömtĂ©k, majd akrill pasztĂĄval rögzĂ­tve lettek. Ezekben az Ă©vekben a PITE alapĂ­tĂłi közĂŒl többen rĂ©szt vettĂŒnk a denevĂ©rek ĂĄthelyezĂ©sĂ©ben a munkaterĂŒleteken alpin-technikĂĄt hasznĂĄlva. A mĂĄsodik hullĂĄm a panelhĂĄzak teljes leszigetelĂ©sĂ©vel kezdƑdött.
Sok barĂĄtunk jelezte Debrecenben, Szegeden, GyƑrött, hogy a denevĂ©rek Ă©s a sarlĂłsfecskĂ©k ki lettek szorĂ­tva. A fƑ problĂ©mĂĄk a következƑk voltak: a sarlĂłsfecskĂ©k fƑleg a kitett helyeket kedvelik Ă©s az ilyen helyeken lĂ©vƑ repedĂ©sek, hĂ©zagok megszƱntek, az erkĂ©lyekhez kihelyezett mestersĂ©ges odĂșk pedig nem vĂĄltak be. PrĂłbĂĄlkoztunk fa költƑlĂĄdĂĄkkal  is, de ezek sem hoztak igazi eredmĂ©nyt. ValĂłszĂ­nƱleg a fa nem tetszik a madaraknak, ezen kĂ­vĂŒl ezeket a kitett helyeken a napfĂ©ny egĂ©sz Ă©vben Ă©ri Ă©s gyakorlatilag szĂ©tporlasztja rövid idƑn belĂŒl. EzĂ©rt a figyelmĂŒnk a strapabĂ­rĂł Ă©pĂ­tƑanyagok felĂ© kezdett irĂĄnyulni.
Így kĂ©szĂŒlt el a prototĂ­pus. ElƑnyei: Ă©lettartama minimum 20 Ă©v, olcsĂł, univerzĂĄlisan felhasznĂĄlhatĂł, a sarlĂłsfecskĂ©k Ă©s a denevĂ©rek is az ilyen tĂ­pusĂș Ă©pĂŒlet hĂ©zagokat kedvelik.
A kĂ©pen lĂĄthatĂł blokkot egy bĂ©kĂĄsmegyeri tĂ­zemeletes hĂĄz tetejĂ©re helyeztĂŒk a szellƑztetƑ rendszer mellĂ©.
A denevĂ©r-blokk annyiban kĂŒlönbözik a sarlĂłsfecske-blokktĂłl, hogy belsejĂ©ben a betonra mindkĂ©t oldalon mƱanyag hĂĄlĂł van ragasztva.

A felhasznålók még nem véleményezték a terméket.

Write your review

DenevĂ©rodĂș Beton-Blokk

DenevĂ©rodĂș Beton-Blokk

Denevér

Write your review

Copyright © 2017 Madardaloskert.hu. All Rights Reserved.