ZŲld webŠruhŠz fejlesztťs
Madardaloskert.hu

Kategóriák

Denevér-detektor -BAT 4

29 900 Ft

A denevéreknél a kibocsájtott ultrahang frekvencia fajhatározó bélyeg!

Denev√©rek nem hallhat√≥, ultrasz√≥nikus hangokat haszn√°lnak, mint egy szofisztik√°lt radar. A hangok seg√≠ts√©g√©vel elker√ľlik az akad√°lyokat √©s megtal√°lj√°k a t√°pl√°l√©kukat. A bat4 detector √∂sszegyŇĪjti a nem hallhat√≥ ultrasz√≥nuikus hangokat, √©s √°tkonvert√°lja 100 Hz √©s 12 KHz k√∂z√∂tti, hallhat√≥ tartom√°nyba. A detektort be lehet √°ll√≠tani arra, hogy be tudjon fogni frekvenci√°kat 15-130 Khz tartom√°nyban. A hangok a be√©p√≠tett v√≠z√°ll√≥ hangsz√≥r√≥n, vagy a standard walkman fejhallgat√≥nak megfelelŇĎ m√©retŇĪ dug√≥ba csatlakozott fejhallgat√≥val hallgathat√≥k.¬† A k√ľl√∂n√°ll√≥ konstans alacsony hangerejŇĪ kimenet alkalmas arra, hogy magnetofonra, vagy sz√°m√≠t√≥g√©pre( hangk√°rty√°ra )r√∂gz√≠tsenek..

A detektor a heterodynamikus alapelvet haszn√°lja, Az ultrasz√≥nikus hangot befogja, felerŇĎs√≠ti, majd egy speci√°lis √ļton √∂sszekeveri ¬†egy a detektor √°ltal gener√°lt hanggal. A be√©p√≠tett mixer egy hallhat√≥ hangot gener√°l, amely a befogott √©s a ‚Äěkevert‚ÄĚ hang frekvenci√°j√°nak k√ľl√∂nbs√©ge alkotja. Egy tipikus szitu√°ci√≥ban a denev√©r 45 KHz-es ultrahangot bocs√°t ki, a denev√©r detektor 43 Khz-re lesz √°ll√≠tva, √≠gy a hallhat√≥ tartom√°ny a kettŇĎ k√ľl√∂nbs√©ge, lesz, azaz 2 Khz.

K√©t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ csavarhat√≥ szab√°lyz√≥ van a k√©sz√ľl√©ken. A kombin√°lt ki/be kapcsol√≥, amely hangerŇĎ szab√°lyz√≥ is, valamint a nagym√©retŇĪ frekvencia szab√°lyz√≥, ami a denev√©rek ultrahang tartom√°ny√°hoz lehet √°ll√≠tani. A folyamatosan, halv√°nyan vil√°g√≠t√≥ led megvil√°g√≠tja a frekvencia √°ll√≠t√≥t, egy ‚Äěf√©nyfolyos√≥n‚ÄĚ kereszt√ľl. A kicsi nyom√≥gomb a ledet egy f√©nyesen vil√°g√≠t√≥ feh√©rf√©nyŇĪ l√°mp√°v√° alak√≠tja.

 

4 db AAA alk√°li elemmel, vagy √ļjrat√∂lthetŇĎ elemmel mŇĪk√∂dik. A Bat4 mindegyik t√≠pussal hasonl√≥an j√≥l mŇĪk√∂dik. Az alk√°li elemek hossz√ļ mŇĪk√∂d√©st biztos√≠tanak, m√≠g a modern √ļjrat√∂lthetŇĎ elemek k√∂rnyezetv√©delmi szempontb√≥l prefer√°ltak.

Ultrasz√≥nikus hang gener√°l√°s√°ra rengeteg forr√°s ad√≥dik: kulcsok h√ļzogat√°sa, √ļjs√°gpap√≠r √∂sszed√∂rg√∂l√©se, vagy √ļjak √∂sszed√∂rzs√∂l√©se, vagy g√©mkapcsokat szil√°rd fel√ľletre dobni, mind-mind √©rdekes ultrahangot √°ll√≠t elŇĎ. A sz√°m√≠t√≥g√©p ¬†ventil√°torok ¬†szint√©n ultrahang frekvenci√°n mŇĪk√∂dnek.

B√°rmelyik forr√°s alkalmas arra, hogy leellenŇĎrizz√ľk a detektor mŇĪk√∂d√©s√©t. ¬†√Āll√≠tsuk a hangerŇĎt f√©lhangra, majd a frekvencia modul√°tort kb 40 KHz k√∂rny√©k√©re. A heterodinamikus t√∂rv√©ny nagyon j√≥l demonstr√°lhat√≥ fŇĎk√©nt folyamatos hangforr√°sok eset√©ben, mint pl a sz√°m√≠t√≥g√©p ventil√°tor. Amint a frekvencia modul√°tort forgatjuk, a detektor hangja v√°ltozni fog, √©s eg√©szen el fog halkulni, ha a ventil√°tor frekvenci√°j√°hoz √©r√ľnk, majd √ļjra hangosodni fog, ahogy elt√©r√ľnk tŇĎle. A frekvencia modul√°tor csavargat√°s√°val egyre ink√°bb erŇĎs√∂dik a hang, amint t√°volodunk a befogott frekvenci√°t√≥l.

 

Amikor denev√©rek hangj√°nak befog√°s√°t szeretn√©nk, akkor √°ll√≠tsuk a detektor ¬†frekvenci√°j√°t 45 KHz-re. Sokf√©le denev√©r ‚Äěvisszhangzik‚ÄĚ ezen frekvencia k√∂rny√©k√©n. Amikor egy kijel√∂lt fajt√°ra szeretn√©nk figyelni, akkor a fajt√°nak megfelelŇĎ frekvenci√°t kell be√°ll√≠tani, majd a detektorral p√°szt√°zva pr√≥b√°lunk jeleket befogni. Az ultrahang nagyon pontos ir√°nyt k√∂vet, √©s ¬†a mikrofon sokkal √©rz√©kenyebb, ha a hang ir√°ny√°ban van, mintha csak v√°rn√°nk a jelet b√°rmely ir√°nyb√≥l. Gyakran a denev√©r befog√°sa √ļgy a legegyszerŇĪbb, ha a detektorral a legerŇĎsebb hang ir√°ny√°ba fordulunk, m√©g mielŇĎtt maga a denev√©r l√°that√≥v√° v√°lik.

Amikor a denevért befogtuk, akkor a frekvencia  állítóval finomra lehet hangolni, és a legjobb szignált lehet kapni. Amikor két közeli frekvenciát lehet érzékelni, akkor mindig az alacsonyabb frekvenciát válasszuk.

A detektor csak ultrahangot fog be, √©s nem sug√°roz ¬†semmit ami a denev√©rt zavarn√°. Az egyetlen kimenŇĎ hang a hallhat√≥ hang amely a hangsz√≥r√≥b√≥l j√∂n, ami feltehetŇĎen nem zavarja a denev√©reket, m√©g ha hallj√°k is.

 

A heterodinamikus detektor mŇĪk√∂d√©si elve, hogy a hangfrekvenci√°k k√ľl√∂nb√∂zŇĎs√©g√©re √©p√ľl. Mik√©nt a tengeralattj√°r√≥ filmeken, ha a denev√©r hangfrekvenci√°ja alatta van a helyi szign√°lnak, akkor a jelz√©sek emelkedni fognak, mert a k√ľl√∂nbs√©gek nagyobbak lesznek. Ez a hangfrekvenci√°k inverzi√≥j√°n alapul√≥ frekvencia spektrum. Amikor a denev√©r hangfrekvenci√°ja a detektor ¬†saj√°t szign√°lja felett van, akkor a k√ľl√∂nbs√©gek miatt a hangjelz√©s halkulni fog, teh√°t a k√ľl√∂nbs√©gek kisebbek lesznek, amit finom hangol√°ssal ut√°na lehet √°ll√≠tani.

 

A BAT 4 detektort mŇĪk√∂d√©s k√∂zben a linkre kattintva tekintheti meg:

A felvételen jól hallható , mikor egy adott faj által kibocsájtott ferkvenciát megtalálunk.

 

Specifikációk:

Típus: Heterodinamikus

Frekvencia tartom√°ny: 15 - 130kHz

Sávszélesség: +/- 9kHz

KimenŇĎ teljes√≠tm√©ny: 0.5 watt

Fejhallgató aljazat 3.5mm Stereo

Magnó aljazat: 3.5mm stereo jack

Magn√≥ kimenŇĎ teljes√≠tm√©ny: 100mV typical

LED lámpaa Fehér 5 mm led.

Elem: 4 x AAA

Hangszóró: vízálló

Mikrofon: Nagy s√°vsz√©less√©gŇĪ .

A Magenta Bat4 Detectort Dániában tervezték és Angliában gyártják

 

A k√©sz√ľl√©k mell√© az Eur√≥pai denev√©rfajok frekvencia hat√°roz√≥j√°t is mell√©kelj√ľk!

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Write your review

Denevér-detektor -BAT 4

Denevér-detektor -BAT 4

Write your review

Copyright © 2017 Madardaloskert.hu. All Rights Reserved.