ZŲld webŠruhŠz fejlesztťs
Madardaloskert.hu

Kategóriák

Celestron Omni XLT 120

189 000 Ft

 

Aki a kicsit nem becs√ľli, annak itt a nagy - Komoly csillag√°szati teleszk√≥p, amivel √ļjabb √©s √ļjabb r√©szleteket fedezhet fel az univerzumban, an√©lk√ľl, hogy jeljelentŇĎs terheket kellene cipelnie.

  • Nagy teljes√≠tm√©ny
  • Szf√©rikus aberr√°ci√≥t√≥l mentes lek√©pz√©s
  • StarBright XLT r√©tegkezel√©s a maxim√°lis f√©ny√°tereszt√©s √©rdek√©ben
  • CG-4 mechanika osztott k√∂r√∂kkel √©s finommozgat√°ssal
  • Massz√≠v m√©gis hordozhat√≥ fel√©p√≠t√©s
  • 4,3cm vastag as√©ll√°bak
  • Garancia √©s szervizh√°tt√©r

Gyártó: CELESTRON

120mm, ez az √°tm√©rŇĎ m√°r egy olyan kateg√≥ria, amivel komoly √©szlelŇĎmunk√°t is v√©gezhet. Nem csoda h√°t, hogy az objekt√≠v kialak√≠t√°s√°ra k√ľl√∂n√∂s gondot helyezett a CELESTRON. Mint valamennyi OMNI XLT teleszk√≥p az OMNI XLT 120 is gondosan kiv√°logatott √ľveganyagb√≥l k√©sz√ľlt lencsetagokkal rendelkezik, melynek gy√°rt√°s√°t k√©zzel fejezt√©k be. Az aszf√©rikus kialak√≠t√°s√ļ, azaz vizu√°lisan szf√©rikus aberr√°ci√≥t√≥l mentes, l√©gr√©ses akrom√°t objekt√≠v k√∂nnyen juszt√≠rozhat√≥ foglalatba ker√ľlt. A teleszk√≥p f√≥kuszt√°vols√°ga mind√∂ssze 1000mm √≠gy a t√°vcsŇĎ c√©lpontjai lehetnek halv√°nyabb m√©ly-√©g objektumok, szorosabb halmazok is.

A legjobb optika is haszn√°lhatatlan, ha nem kap megfelelŇĎ mechanik√°t. A CELESTRON OMNI XLT 120 eset√©ben minden apr√≥ r√©szletre figyeltek annak √©rdek√©ben, hogy √Ėn ki tudja haszn√°lni azt amire ez a teleszk√≥p k√©pes. Magasabb √°rkateg√≥ri√°kb√≥l ismert goly√≥scsap√°gyazott mechanika, ami √≥rag√©ppel bŇĎv√≠thetŇĎ, robusztus 4,3 centim√©ter vastag ac√©ll√°b, ami rendk√≠v√ľli stabilit√°st ad a mŇĪszernek. A rendk√≠v√ľl j√≥ √°r/√©rt√©k ar√°ny√ļ mŇĪszer. Egyedi, eleg√°ns k√©k fest√©se is a fenti tulajdons√°gokat sugallja. Nem is meglepŇĎ, hogy a CELESTRON OMNI XLT t√°vcs√∂veket, m√°r-m√°r olyan legenda √∂vezi mint a klasszikus narancss√°rga tubusokat.

 

Technikai lista    
Tömeg 25kg
√Āllv√°ny 4,34cm, ac√©l
Feloldóképesség 1,19"
Vizu√°lis hat√°rmagnitudo 12,9
Mechanika CG-4 n√©met szerel√©sŇĪ
Legnagyobb hasznos nagyítás 283x
KeresŇĎt√°vcsŇĎ 6x30
Tartozék okulár 25mm LET (40x)
Bevonat StarBright XLT
√Čless√©g√°ll√≠t√≥ 2" - 1,25" adapterrel
F√©nyerŇĎ f/8,3
√Ātm√©rŇĎ 120mm
Fókusztávolság 1000mm

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Write your review

Celestron Omni XLT 120

Celestron Omni XLT 120

Write your review

Copyright © 2017 Madardaloskert.hu. All Rights Reserved.