Z鰈d web醨uh醶 fejleszt閟
Madardaloskert.hu

Kateg贸ri谩k

Vadriasztó szer-FORESTER 1 Liter( III.as kategórai szabadforgalmú)

3 890 Ft

FORESTER LE脥R脕S: http://www.kwizda.hu/files/marketing_anyagok/hirdetesek/2013/Forester.pdf


Javasolt technol贸gia

Sz谩nt贸f枚ldi kult煤r谩kban (kukorica, repce, naprafog贸, sz贸ja) az 艖szi 茅s a tavaszi vadr谩g谩s megel艖z茅se c茅lj谩b贸l a k茅sz铆tm茅nyt 15 l/ha-os d贸zisban juttassuk ki 200鈥300 l v铆zmennyis茅ggel, 3鈥4 lombleveles 谩llapot 茅s a vir谩gz谩s kezdete el艖tt. A k茅sz铆tm茅ny 7鈥14 naponta 茅s legfeljebb 4 alkalommal juttathat贸 ki! A k茅sz铆tm茅nnyel v茅gzett szeg茅lykezel茅sek (minimum 20 m sz茅les茅gben) nagy t谩bl谩k eset茅ben gazdas谩gos megold谩s lehet a nagyvadak r谩g谩si k谩r谩nak cs枚kkent茅s茅re. A 15 l/ha-os d贸zist ebben az esetben ter眉letegys茅gre kell visszasz谩molni.

Erd茅szetben, lomblevel疟 茅s t疟level疟 kult煤r谩kban a term茅ket eredeti form谩ban, h铆g铆t谩s n茅lk眉l alkalmazzuk. A fiatal telep铆t茅sekn茅l a prec铆z kijuttat谩s biztos铆tja a zavartalan n枚veked茅st a fa biol贸giai 茅rt茅k茅nek meg艖rz茅se mellett. A k茅sz铆tm茅nyt a v茅dend艖 ter眉letre egyenletes cseppekben kell kijuttatni az 艖sz v茅gi 鈥 t茅l elejei fagymentes napokon, ill. a tavaszi 鈥 ny谩ri kijuttat谩si id艖szakban. Az alkalmazott d贸zis (10鈥20 liter/ha) a kult煤r谩t贸l 茅s a n枚v茅ny fejl艖d茅si st谩dium谩t贸l f眉gg (pl. r眉gyes vessz艖, vagy leveles hajt谩s). A k茅t kijuttat谩si id艖szakban 谩ltal谩ban 1鈥1 kezel茅s javasolt.

Alm谩sterm茅s疟ekben kora tavasszal (r眉gypattan谩skor) kell a kezel茅st elv茅gezni 20 l/ha d贸zisban, a term茅ket vagy h铆g铆t谩s n茅lk眉l, vagy a jobb fedetts茅g biztos铆t谩sa 茅rdek茅ben az 1:3 vagy az 1:5 ar谩ny煤 vizes h铆g铆t谩sban kell kijuttatni a levelek megjelen茅se el艖tt.

Sz艖l艖ben 10鈥15 l/ha d贸zisban juttathat贸 ki term茅k a h谩romleveles hajt谩s谩llapott贸l a vir谩gz谩s kezdet茅ig 1:3-1:5 ar谩ny煤 vizes h铆g铆t谩sban. Ha a sz艖l艖 fejl艖d茅si st谩diuma megengedi a kezel茅st k枚vet艖en 28鈥42 nap eltelt茅vel a permetez茅s megism茅telhet艖, amennyiben 煤jra k谩rt茅tel 茅szlelhet艖.


Javasolt kombin谩ci贸k, keverhet艖s茅g

Figyelem! A Forester庐 EW m谩s n枚v茅nyv茅d艖 szerekkel nem keverhet艖, csak 枚nmag谩ban juttathat贸 ki.


Megjegyz茅s

A k茅sz铆tm茅nyt hig铆t谩s n茅lk眉l a v茅dend艖 ter眉letre (a kult煤r谩k fenol贸giai f谩zis谩hoz igazodva) kell permetezni. A hat谩startam biztos铆t谩s谩hoz a permetl茅nek be kell sz谩radnia, ez茅rt a kezel茅s els艖sorban sz谩raz id艖ben javasolt.

Hat谩smevhanizmus: A Forester庐 EW vadriaszt贸 permetez艖szer az 艖z, g铆mszarvas 茅s muflon r谩g谩sa elleni v茅dekez茅sre alkalmazhat贸 k茅sz铆tm茅ny erd茅szeti- 茅s gy眉m枚lcs kult煤r谩kban. Az 谩llati eredet疟 zsirad茅k hat贸anyagot a term茅szetben t枚rt茅nt megfigyel茅sek alapj谩n fejlesztett茅k ki, melynek haszn谩lat谩val megv茅dhet艖ek a k眉l枚nb枚z艖 erd茅szeti- 茅s gy眉m枚lcs kult煤r谩k a nagyvadak r谩g谩s谩t贸l. A k茅sz铆tm茅ny az 谩llatok sz谩m谩ra kellemetlen szag谩val v谩ltja ki a riaszt贸 hat谩st. A v茅dend艖 ter眉let kezel茅se ut谩n a hat谩startam biztos铆t谩sa 茅rdek茅ben a permetl茅nek be kell sz谩radnia, ez茅rt sz谩raz id艖ben v茅gezz眉k el a kezel茅st. K枚d枚s, es艖s id艖ben nem szabad a kezel茅st elv茅gezni, mivel a n枚v茅nyt v茅d艖, megsz谩radt permetr茅teg kialakul谩s谩ra ilyenkor nincs es茅ly.

A kezel茅s el艖tt egy h茅ttel, 茅s a kel茅s ut谩n egy h茅ten 谩t m谩s n枚v茅nyv茅d艖 szer alkalmaz谩sa sem javasolt, az esetleges hat谩scs枚kken茅s miatt. Meleg napokon csak a reggeli 茅s az esti 贸r谩kban juttathat贸 ki. Fagypont alatti h艖m茅rs茅kleten nem alkalmazhat贸.

A munka v茅gezt茅vel alaposan mossuk ki a permetez艖g茅pet!


A felhaszn谩l贸k m茅g nem v茅lem茅nyezt茅k a term茅ket.

Write your review

Vadriaszt贸 szer-FORESTER 1 Liter( III.as kateg贸rai szabadforgalm煤)

Vadriaszt贸 szer-FORESTER 1 Liter( III.as kateg贸rai szabadforgalm煤)

Write your review

Copyright © 2017 Madardaloskert.hu. All Rights Reserved.