Őz Riasztó-Elektromos Alkonykapcsolós
Őz Riasztó-Elektromos Alkonykapcsolós
Őz Riasztó-Elektromos Alkonykapcsolós
Őz Riasztó-Elektromos Alkonykapcsolós

Őzriasztó Elektromos – Alkonykapcsolós!

5.080 Ft

Őz riasztó

Product Description

Az ultrahangos riasztók a dobhártya-rezonancia frekvenciatartományára fejtenek ki hatást, és akkor sikeresek, ha a kibocsájtott hangfrekvencia az adott faj számára a kellemetlen hangok közé tartozik. Ez a tartomány fajonként különböző, de sokszor hasonló tartományban van más fajokéval.
Az univerzális riasztók a négy évszakos autógumihoz hasonlítanak: “mindenre jók, de igazából egyikre sem”. A Őz-riasztó kifejezetten az Őzek távol tartására lett kifejlesztve.
A vadgazdálkodók és a gazdák által ismert tény, hogy a vad, ha a táplálékbázis szűkös, mindenképpen bemegy a kultúrnövény vegetációba, még akkor is, ha szó szerint száz méterenként autógumit égetnek. Ha azonban van lehetősége választani, akkor szinte biztos, hogy nem a riasztóval ellátott vegetációt fogja választani! Előnyei közé sorolható, hogy karóra szerelve a vegetációban már térdmagasságú kultúra esetében is észrevehetetlen, így a lopáskár kiküszöbölhető.
Vízálló, gondozásmentes, 9 Volt-os elemmel kb.3-4 hónapig működőképes.
Kihelyezése: 50 méterenként egy készülék javasolt.
A készülék hangmagassága 4,5 KHZ frekvenciáról indul a felső hangtartományok az ultrahangok 20 KHZ-ig. A kihelyezésnél figyelembe kell venni hogy az alsó hangok élesen szólnak.

Az alkonykapcsolós modell szürkülettől pirkadatig üzemel. Ahol az Őz visszaváltáskor rágja meg jellemzően a kultúrát ott érdemesebb a nem alkonykapcsolós modellt választani.

Rögzítésre a hozzávaló tartókonzolt és 9v Sony elemet ajánlunk, melyeket ebben a kategóriasorban szintén megtalál.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Őzriasztó Elektromos – Alkonykapcsolós!” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.